Case: Kiertokaari – Piikki positiivisessa palautteessa

Tunnistettavaa vaikuttavuutta

”Saamme viikoittain kiitosta hyvästä asiakaspalvelusta. Valmennuksen jälkeen positiivisen palautteen määrässä on ollut piikki. Tähän on toki voinut vaikuttaa muutkin asiat, mutta selkeä kasvu on havaittavissa.

Osaamme valmennuksen myötä kuunnella tarkemmin, tuoda rohkeammin asiakkaille näkökulmia esiin ja perustelemaan paremmin, miksi jokin tehdään juuri tietyllä tavalla. Olen suositellut Trainers’ Housen valmennusta muillekin. Päädyimme itsekin tähän kumppanivalintaan, kun olin yhteydessä muihin Trainers’ Houselta ostaneisiin. Palaute oli rohkaisevaa ja positiivista, Kiertokaaren toimitusjohtaja Markku Illikainen kertoo.

Asiakas keskiössä työtehtävästä riippumatta

”Omaa ajattelua ja suhtautumista täytyy muuttaa myös liiketoiminnan näkökulmasta, kun maailma muuttuu ympärillä. Vuorovaikutustaidot sekä kyky kohdata asiakkaita ovat kriittisiä taitoja, oli ammatti mikä tahansa. Meillä asiakaspalveluvalmennukseen osallistuu koko henkilöstö, riippumatta siitä, onko henkilö omassa työssään suoraan asiakkaiden kanssa tekemisissä”, Illikainen jatkaa.

Valmennus on välittämistä

Valmennuksissa ja niihin liittyvissä tehtävissä keskityttiin kommunikaatio- ja vaikuttamistaitoihin sekä asiakkaan kohtaamiseen.

”Henkilökuntamme on mestareita asiakaspalvelussa jo entuudestaan ja he ovat luonnostaan asiakaspalveluhenkisiä. Ajoittain on kuitenkin tärkeää innostaa ihmisiä, tehdä yhdessä harjoituksia, herättää keskustelua ja oppia uusia työkaluja omaan työhön. Koen sisäisen valmennuksen hirmu tärkeäksi.

Trainers’ Housella oli erilainen lähestymistapa jo myyntitilanteessa. Keskustelimme syvällisesti tarpeestamme ja myyjä herätti luottamusta. Aina kun tulee ulkopuolinen valmentaja, niin siinä menee jonkin aikaa, ennen kuin ihmiset alkavat keskustelemaan avoimesti. Valmentaja onnistui tässä hyvin ja sai osallistujat rohkaistumaan”, Illikainen päättää.