Video: Mitä teet tavoitteidesi eteen tänään?

Piditkö videosta?

Oliko Jarmo niin hyvä, että haluaisit nähdä häneltä toisenkin videon? Jätä sähköpostisi niin lähetämme sen sinulle.


Frekvenssiä, volyymiä ja intensiteettiä

Miltä kuvittelet näyttäväsi tai tuntuvasi, kun täytät 70 vuotta? Paljonko siihen on aikaa? Laske 70 miinus oma ikäsi. Minulla tähän on aikaa nyt 16 vuotta.

Millaista elämää ajattelit elää, kun täytät 70 vuotta? Keitä siihen kuuluu, missä elelet? Yleensä ihmiset toivovat terveyttä, niin fyysistä kuin henkistäkin sekä sosiaalista toimintakykyä. Kaikkea hyvää itselleen.

Vaikeampi kysymys onkin Aki Hintsan aikoinaan formulakuskeillekin esittämä haaste; Mitä teet niiden tavoitteidesi eteen juuri tänään? Mitä ovat ne pienet asiat, jotka varmistavat sen, että täyttäessäsi 70 vuotta voit olla tyytyväinen omaan elämääsi? Mitä teet terveytesi eteen juuri tänään? Teetkö mitään? Mitä teet toimintakykysi eteen?

Aki Hintsa saa meidät pohtimaan lähestymistavallaan frekvenssiä, eli kuinka usein. Laita siis ensin frekvenssi kuntoon. Kuinka usein teet niitä pieniä asioita sen hyvän vanhuuden tai hyvän eläkeiän eteen? Eli pieniä asioita, usein.

Tämän jälkeen pohdi volyymiä. Pohdi esimerkiksi palautumista. Palaudutko pieninä annoksina päivittäin vai pyritkö palautumaan suurina annoksina viikonloppuisin?

Kun olet miettinyt, ovatko frekvenssi ja volyymi kunnossa, niin mieti sen jälkeen intensiteettiä. Millä intensiteetillä sinun täytyy asioita tehdä nyt, jotta ne palkitsevat sinut eläkkeellä? Järki jo sanoo, että tällä hetkellä intensiteetti voi olla melko pieni, koska toistoja tulee paljon kuudentoista vuoden aikana, kuten minun tapauksessani.

Jotta kaikki nämä (frekvenssi, volyymi, intensiteetti) voivat toteutua, sinulla täytyy olla arki hallussa ja oma elämä kontrollissa. Tässä tarvitset sitten puolestaan systematiikkaa.