Video: Asiakaskokemus kuuluu kaikille

Lataa asiakaskokemuksen 4K-malli maksutta sähköpostiisiSaat samalla Trainers’ Housen maksuttoman uutiskirjeen, joka auttaa sinua johtamaan omaa ja muiden tekemistä parempiin tuloksiin. Uutiskirjeen tilaaminen ei velvoita sinua mihinkään ja voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kulissit, kommunikaatio, käytännöt ja kohtaamiset

Moni tietää varmasti sen tunteen kun vieras tulee autoosi tai kotiisi ja yhtäkkiä tulet todella tietoiseksi sotkuisuudesta. Joskus tällainen herätys olisi hyvä saada ja ehkä jopa tietoisesti tehdä myös omassa työympäristössä – etenkin siellä missä käy asiakkaita.

Miten asioita voisi katsoa asiakkaan silmin? Siihen on olemassa esimerkiksi 4K-malli. Käy läpi omassa työymäristössäsi 4 K:ta. Eli Kulissit, Kommunikaatio, Käytännöt sekä Kohtaamiset.

Kulissit: Miltäs täällä meillä näyttää? Ajatellaan vaikka terveyskeskusten auloja, joissa voi joskus kohdata lehtiä 1900-luvulta. Voi olla myös aulatiloja, joissa henkilökunta tietää miten väistellä penkkejä, mutta asiakkaalle ne ovat vain tiellä.

Kommunikaatio:
Miten asiakkaalle viestitään? Onko hänelle selvää, miten tänne tullaan ja mitä kautta pääsee sisään? Onko apuna nuolia tai viestimiä ja mitä ne taas tarkoittavat? Täytyykö asiakkaan ymmärtää mitä vino nuoli ylöspäin tarkoittaa? Onko opastimia ylipäätään riittävästi?

Käytännöt: Mitä odotamme, että asiakas tänne tullessaaan tekee ja kuinka selkeää se on? Pitääkö ottaa lappu tai mennä tiskille? Millä pisteillä tämä pitäisi toteuttaa niin, että asiakkaan olisi sujuvaa ja turvallista tulla sisään ilman sen kummempia miettimättä.

Kohtaamiset: Kohtaamiset ovat varsin väkevä voima. Mitä me haluamme ihmisten välisissä kohtaamisissa välittää ja onko se meille edes selvää? Onko meillä yhteinen tavoite fiilikselle ja kohtaamisille?

Miten nämä toimivat teillä?