Video: Johtajan mosaiikki

Tilaa viikon ensimmäinen ajatus suoraan sähköpostiisi

Se ei ole ihan sama, millä ajatuksella viikkonsa aloittaa, koska se ajatus kulkee mukanasi koko viikon. Annamme sinulle mielellämme yhden hyvän ajatuksen heti viikon alkuun ruokkimaan onnistumisiasi.Saat jatkossa Trainers’ Housen maksuttoman uutiskirjeen, joka auttaa sinua johtamaan omaa ja muiden tekemistä parempiin tuloksiin. Uutiskirjeen tilaaminen ei velvoita sinua mihinkään ja voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Enemmän aikaa ja lisää tuottavuutta

Teen kaksi arvausta sinusta.

1. Sinulla on työpöydällä aivan liikaa asioita.
2. Haluat lisää tuottavuutta. (Ei siis tehokkuutta, vaan tuottavuutta. Nämä ovat kaksi eri asiaa.)

Jaan sinulle työkalun, joka on auttanut minua valtavasti. Kutsun tätä johtajan mosaiikiksi.

Johtajan mosaiikki

Tämä tarkoittaa sitä, että meidän ihmisten arki on sirpaloitunut kaikennäköisistä asioista. On meilejä, sosiaalista mediaa, ehkä perhettä ja lapsia, harrastuksiin vientiä, työasiat, kollegat, pomot ja alaiset – eli valtavasti kaikkia asioita ja todellisuudessa se työpäivä sirpaloituu.

Mitä pitäisi tehdä?

No, näistä sirpaleista sinun pitäisi koota kaunis kuva. Tämä onnistuu kahdella periaattella, jotka täytyy sisäistää.

1. Valitse taistelusi

On olemassa sellainen mallikin kuin ”must win battles”, missä määritetään useita, yleensä jopa 7-9 taistelua. Se on kuitenkin yhdelle ihmiselle kerralla aivan liikaa. Joten ehdotankin, että valitset taistelusi. Ei niin, että taistelut valitsevat sinut. Eli kaikista sirpaleista valitset korkeintaan kolme asiaa. Mitkä ovat ne asiat, jotka tällä kvartaalilla tai halfilla tai miksei jopa viikolla, viet eteenpäin? Tämä on ensimmäinen päätös. Ja se päätös täytyy tietoisesti tehdä.

2. Priorisoi

Jotta voit valita taistelusi, sinun täytyy hyväksyä pari asiaa. Ensinnäkin se, että sinä olet rajallinen. Se on kaunis ajatus, että me ihmiset olisimme rajattomia ja on ehkä hyödyllistä uskoa, että pystyt mihin vain. Todellisuus kuitenkin on, ettet pysty. Riittävästi romua niskaan, niin sinäkin taivut tai hyydyt. Tämän asian kanssa sinun täytyy tulla sinuiksi.

Kun voimavarat ovat rajalliset, sinun täytyy käyttää ne mahdollisimman hyvin. Toinen päätös, joka sinun täytyy tehdä valittujen taisteluiden lisäksi on priorisointi. Priorisoinnin hinta on, että jättää jotain tekemättä. Jos tekee kaikki asiat, eikä jätä mitään tekemättä, ei oikeasti priorisoi. Priorisointi saattaa tarkoittaa, että joku vähän huutaa sinulle, että nyt tämä ja tämä pitää tehdä. Mutta et laita koko tarmoasi siihen yhteen asiaan.

Priorisoi. Älä pure siihen koukkuun. Meillä on jokaisella heikkoutemme, supermiehellä se oli kryptoniitti, sinulla joku muu. Kun se ihana viehe ui edestäsi (oli se sitten ihailu, maailman pelastaminen tai mikä tahansa), nappaat kuin kala sen houkuttelevan vieheen suuhusi. Ja siinä meni hienot taistelusi. Taistelut alkavat valitsemaan sinua, eikä toisinpäin. Sinulla on ehkä mikrosekunti aikaa tehdä päätös, ettet pure sitä koukkua.

Selvitä, mikä on heikkoutesi. Mikä saa sinut luopumaan voittoisasta strategian toteuttamisesta.

Vielä kerran; valitse taistelusi, äläkä pure siihen pirun koukkuun. Lupaan, että tuottavuus nousee.

Max Henttu
Max työskentelee Trainers’ Housella muutoskonsulttina, valmentajana sekä lunastuksen johtajana. Kokeneena valmentajana hän on vastuussa Myyntijohdon valmennuskokonaisuudestamme ja valmentaa myös Muutosjohtajan Polulla. Tutustu Maxiin tarkemmin täällä!