Video: Kaverista esimieheksi

Tilaa viikon ensimmäinen ajatus suoraan sähköpostiisi

Se ei ole ihan sama, millä ajatuksella viikkonsa aloittaa, koska se ajatus kulkee mukanasi koko viikon. Annamme sinulle mielellämme yhden hyvän ajatuksen heti viikon alkuun ruokkimaan onnistumisiasi.Kaveriporukan esimieheksi

Myyntiorganisaatiossa monesti parhaasta myyjästä tehdään jossain vaiheessa esimies, tiimin vetäjä tai myyntijohtaja.

Tämä voi joskus aiheuttaa ongelmia.

Olet hetki sitten ollut yksi myynnin kaveriporukan jäsenistä ja yhtäkkiä sinun täytyy alkaa johtamaan kyseistä porukkaa. Lietsoa heidät koviin tuloksiin ja puuttua epäkohtiin.

Minulla on sinulle avuksi erittäin hyvä neljän kysymyksen taktiikka. Näiden kysymysten avulla sinun ei tarvitse käskeä vanhaa kaveriasi, nykyistä alaistasi, vaan pystyt oivalluttamaan hänet tekemään oikeita asioita.

Neljä kysymystä johtamisen avuksi

Ensimmäinen kysymys: ”Saako näin olla?”

Myyjällä voi esimerkiksi olla CRM päivittämättä, tarjoukset on lisätty kantaan 4 kuukautta sitten, eivätkä ole selvästi enää hengissä. Avaa tilanne yhdessä myyjän kanssa ja kysy, saako näin olla. Se riittää.

Toinen kysymys: ”Voiko näin jatkua?”

Pidät esimerkiksi tiimipalavereita ja yksi myyjistä tulee toistuvasti myöhässä paikalle. Sen sijaan, että menet toteamaan myyjälle, että tules perhana ajoissa, istahda alas ja kysy voiko näin jatkua.

Kolmas kysymys: ”Mitä luulet, että minä ajattelen tästä?”

Samaan tapaan kuin itse pyrit asettumaan myyjän asemaan, pyri saamaan myös toinen asettumaan sinun asemaasi. Esimerkiksi sinulla voi olla haasteita myyjän kanssa kalenterin täytössä, siellä on liian vähän aktiviteetteja. Yritä saada myyjä pohtimaan, miten tämä näyttäytyy myyntijohtajalle.

Neljäs kysymys: ”Miten ajattelit jatkossa toimia?”

Viimeinen kysymys on klousaava. Jos olet jo esittänyt jonkun edellämainituista kysymyksistä, kysy seuraavaksi aina tämä. Tällä kysymyksellä lukitset sen tekemisen, mitä haluat saada aikaiseksi.

On todella hienoa, jos pääset urallasi eteenpäin nousemalla esimerkiksi myynnin esimieheksi.

Sinun ei tarvitse mmuuttua yhdessä yössä kusipääksi.

Voit lähestyä ihmisiä eri keinoin, kokeile vaikka näitä kysymyksiä. Muista ottaa esimiehen asema ja identiteetti itsellesi. Et ole enää yksi myyjä muiden joukossa.

Näillä vinkeillä, mene johtamaan porukkasi hyviin tuloksiin.

Juuso Helokangas
Juuso tekee päivittäin töitä asiakkaiden myyntiprosessien parissa. Juuso on usein mukana hankkeissa, joissa perinteisiä tuotemyyjiä muutetaan asiakkaan ongelmia ratkoviksi ratkaisumyyjiksi. Juuso pohtii asiakkaiden kanssa viikoittain, kuinka hit rateja saadaan myyntiprosessin eri vaiheissa nostettua ja myyntisykliä lyhennettyä. Tutustu Juusoon tarkemmin täällä!