Video: Myyntijohtajan kristallipallo

Tilaa viikon ensimmäinen ajatus suoraan sähköpostiisi

Se ei ole ihan sama, millä ajatuksella viikkonsa aloittaa, koska se ajatus kulkee mukanasi koko viikon. Annamme sinulle mielellämme yhden hyvän ajatuksen heti viikon alkuun ruokkimaan onnistumisiasi.Saat jatkossa Trainers’ Housen maksuttoman uutiskirjeen, joka auttaa sinua johtamaan omaa ja muiden tekemistä parempiin tuloksiin. Uutiskirjeen tilaaminen ei velvoita sinua mihinkään ja voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kuinka saada selkeä kuva myynnin tulevaisuudesta?

Myyntijohtajilta usein kysytään miltä tulevaisuuden myynti näyttää. Kuinka paljon tulee kauppaa? Toteutuvatko tavoitteet?

Kun näitä riittävästi kysytään, saattaa tulla sellainen olo, että ”mistä minä tiedän? En minä mikään kristallipallo ole”.

Kannattaa harkita tuon vastauksen antamista. Myyntijohtajan yksi tehtävä on olla perillä asioista.

Jotta myyntijohtaja voi olla perillä, tarvitaan myynnin mittarit.

Olen sparraillut paljon myyntijohtajia ja huomannut, että yllättävän usein nämä mittarit osoittavat menneisyyteen. Kun mittarit osoittavat menneisyyteen ja sillä yritetään tehdä päätöksiä tässä hetkessä, ei välttämättä saa kovin hyvää ja tarkkaa kuvaa tulevaisuudesta.

Menneisyyden mittareita ovat esimerkiksi toteutunut myynti ja toteutuneet asiakastapaamiset. Nämä kertovat historiasta.

Myynnin tulevaisuusmittarit

Myös tulevaisuusmittareita tarvitaan. Esimerkiksi hyvin yleinen tulevaisuusmittari on, kuinka paljon on tulossa asiakastapaamisia tästä hetkestä eteenpäin tai mikä on tarjouskannan tilanne.

Näiden mittareiden avulla on mahdollista suunnistaa, selviytyä ja saada tarkempia vastauksia.

Listaa omat mittarit – näyttävätkö ne menneisyyteen vai tulevaisuuteen?

Marko Lehtinen