Video: Miten rakennetaan voittava tiimi?

Tilaa viikon ensimmäinen ajatus suoraan sähköpostiisi

Se ei ole ihan sama, millä ajatuksella viikkonsa aloittaa, koska se ajatus kulkee mukanasi koko viikon. Annamme sinulle mielellämme yhden hyvän ajatuksen heti viikon alkuun ruokkimaan onnistumisiasi.Saat jatkossa Trainers’ Housen maksuttoman uutiskirjeen, joka auttaa sinua johtamaan omaa ja muiden tekemistä parempiin tuloksiin. Uutiskirjeen tilaaminen ei velvoita sinua mihinkään ja voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

voittavan tiimin elementit

Tiedätkö sinä, mikä yhdistää voittavia tiimejä ja miten tiimistä rakennetaan voittava? Aika haastava kysymys.

Tätä kysymystä ratkoessa on hyvä tarkastella sitä, mikä yhdistää tiimejä, jotka performoivat korkealla tasolla.

Ensimmäinen yhdistävä tekijä on kirkas tavoite. Tiimin jäsenet tietävät selkeästi, mitä ollaan yhdessä tekemässä ja tavoittelemassa.

Toinen tärkeä tekijä on kokemus merkityksestä eli se, että ihmiset myös kokevat tavoitteen tärkeänä – ja ymmärtävät, mikä on heidän oma merkityksensä ja roolinsa laajemmassa kokonaisuudessa.

Tästä johdannaisena tullaan kolmanteen tekijään eli selkeään roolitukseen. Jokainen ihminen tietää oman tehtävänsä ja ennen kaikkea sen, mistä hän on tilivelvollinen.

Viimeinen eli neljäs yhdistävä tekijä on kyky kyseenalaistaa. Tämä tarkoittaa konkreettisesti sitä, että omaa tekemistä voidaan tarkastella kriittisesti. Tarvittaessa voidaan hylätä vanhoja toimintamalleja ja tapoja – ja tämän jälkeen pyritään vahvistamaan tiimin vahvuuksia eli niitä ominaisuuksia, jotka erottavat teidät muista.

Näitä perusasioita kirkastamalla ja tekemällä luodaan perusta voittavalle tiimille. Löytyykö näitä elementtejä sinun tiimistäsi?
Christian Vaarala
Christian johtaa Trainers’ Housen projektipäällikkötiimiä eli vastaa projektien lunastuksesta. Tutustu Christianiin tarkemmin täällä!