Video: Älä ole kuin Homer Simpson

Tilaa viikon ensimmäinen ajatus suoraan sähköpostiisi

Se ei ole ihan sama, millä ajatuksella viikkonsa aloittaa, koska se ajatus kulkee mukanasi koko viikon. Annamme sinulle mielellämme yhden hyvän ajatuksen heti viikon alkuun ruokkimaan onnistumisiasi.Saat jatkossa Trainers’ Housen maksuttoman uutiskirjeen, joka auttaa sinua johtamaan omaa ja muiden tekemistä parempiin tuloksiin. Uutiskirjeen tilaaminen ei velvoita sinua mihinkään ja voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

johtamattomuusoppi

Johtamista ja päätöksentekoa voi opetella sellaisilta ihmisiltä, jotka sitä osaa – tai sellaisilta ihmisiltä, jotka sitä eivät todellakaan osaa – tai jopa sellaisilta, joita ei oikeasti ole olemassa.
Otetaan tähän väliin johtamattomuus- ja päätöksen tekemättömyysoppi Homer Simpsonilta.

Future Homerilla ei todennäköisesti mene kovin vahvasti, mutta miten vahvasti menee future sinulla?

Se, miten onnellinen ja iloinen olet vuoden lopussa, riippuu pitkälti siitä, miten lomien jälkeen elokuussa ruvetaan tekemään hommia.

Tähän ei voi vielä vaikuttaa nyt muuten kuin sillä, että tämän hetken sinä päättää, mitä tarkkaan ottaen tehdään, jotta työ alkaa tärkeiden asioiden suhteen heti lomien jälkeen.

Tässä todennäköisesti käy sillä tavalla, että nyt kun alkuvuoden 2022 aikana ollaan aika lailla juostu – ensin oli korona ja pikkuhiljaa siitä poispääsy, sitten tuli Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan ja sen aiheuttamat vaikutukset maailmanmarkkinoilla, monilla toimialoilla raaka-aineiden hinnannousu, saatavuusongelmat ja sen heijastumat maailmantalouteen – tässä on ollut vähän kaikenlaista. Monilla toimialoilla, monissa yrityksissä on jouduttu ihan tosissaan tekemään hommia, että pysytään juoksussa mukana.

Kesälomakausi odottaa ja normaalistikin kesälomalla mennään monttuun. On siis ihan tavanomaista ja ihan oikein, että unohdetaan työasiat hetkeksi – vedetään elbaa ja palaudutaan.

Nyt kun ollaan juostu niin pitkään, riskinä on, että tässä kesälomakaudella tulee niin syvä monttu, että jos tämä elokuun sinä ei kiinnitä oikeasti huomiota, miten se syksy startataan, niin nousua normaalille tasolle saadaan odottaa syyslomiin asti.

Mieti tällä viikolla: mitä me voidaan tehdä, jotta varmistetaan, että elokuun sinä starttaa teillä tärkeimmät hommat välittömästi, jotta ei tarvitse odottaa sitä lomakoomasta nousua paria kuukautta.

Jyri Paavilainen
Jyri työskentelee Trainers’ Housella markkinoinnin operatiivisena johtajana. Älä anna nuorekkaan ulkokuoren hämätä – poikamaisen olemuksen takaa paljastuu yli 15 vuoden kokemus sisällöntuotannosta ja tarinankerronnasta. Tutustu Jyriin tarkemmin täällä!

Keskustellaanko tärkeimpien asioiden jalkauttamisesta syksyllä?