video: Aiheutanko asiakkaalleni ostokrapulan?

Tilaa viikon ensimmäinen ajatus suoraan sähköpostiisi

Se ei ole ihan sama, millä ajatuksella viikkonsa aloittaa, koska se ajatus kulkee mukanasi koko viikon. Annamme sinulle mielellämme yhden hyvän ajatuksen heti viikon alkuun ruokkimaan onnistumisiasi.Saat jatkossa Trainers’ Housen maksuttoman uutiskirjeen, joka auttaa sinua johtamaan omaa ja muiden tekemistä parempiin tuloksiin. Uutiskirjeen tilaaminen ei velvoita sinua mihinkään ja voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Oliko tämä sittenkään oikea päätös?

Onko sinulle joskus tullut aivan järjetön krapula, siis oikein kunnon kanki?

Minulle on. Enkä nyt tarkoita päihteistä johtuvaa krapulaa, vaan ostokrapulaa. Olin kesällä golfaamassa ja neljä tuntia kierrettiin pitkin metsiä. Jossain vaiheessa havaihduin siihen, että aurinkolasini olivat tippuneet pois lippalakin päältä.

Pohdin mielessäni, että tuli hieman kalliimpi golfkierros ja täytyy mennä ostamaan uudet aurinkolasit. Heti golfkierroksen jälkeen menin aurinkolasiliikkeeseen katsomaan, että paljonko kierros tuli maksamaan ja 120€ oli aurinkolasien hinta.

Myyjä totesi, että jos haluat kunnon linssit, niin tässä olisi 220€ aurinkolasit paremmilla linsseillä. Kokeilin laseja päähän ja totesin että haluan nämä. Ostin lasit ja menin kotiin.

Kotona odotti eteisen pöydällä 150€ ikkunanpesulasku. Vaimo totesi ostaneensa meille ikkunanpesun ja katseli minun hämmästynyttä ilmettä. En oikein pitänyt tästä ideasta ja totesin, että ikkunanpesu oli hirveän hintainen. Vaimo kääntyi katsomaan minua ja kysyi, että hetkonen herra onko sinulle tullut ostokrapula?

Havahduin ikävään tunteeseen. Olin juuri ostanut kalliit aurinkolasit ja mietin, että olenko tehnyt jotain hölmöä? Olisivatko 120€ lasit riittäneet, tai olisiko ollut vielä halvempia laseja, mikäli kadotan nämäkin?

Tämä sama efekti tapahtuu sinun asiakkaillesi

Kun he ovat ostaneet sinulta jotain arvokasta, sinun tehtävä on varmistaa ettei näin pääse käymään.

Minä suosittelen, että sinun myyntiprosessiin lisätään kohta myös diilin jälkeiselle ajalle.

Mieti keinoja, joilla sinä pystyt varmistamaan, että asiakas kokee tehneensä hyvän päätöksen. Kaikista kilpailijoista asiakas valitsi juuri sen oikean. Tämä voi pienimmillään olla yksi sähköposti, kuten mahtavaa päästä yhteistyöhön, minä lupaan tehdä kaikkeni, että tästä tulee teille tuloksekas hanke.

Juuso Helokangas
Juuso tekee päivittäin töitä asiakkaiden myyntiprosessien parissa. Juuso on usein mukana hankkeissa, joissa perinteisiä tuotemyyjiä muutetaan asiakkaan ongelmia ratkoviksi ratkaisumyyjiksi. Juuso pohtii asiakkaiden kanssa viikoittain, kuinka hit rateja saadaan myyntiprosessin eri vaiheissa nostettua ja myyntisykliä lyhennettyä. Tutustu Juusoon tarkemmin täällä!