Video: Asiantuntijasta myyjäksi

Lataa maksuton lista – 10 vinkkiä aloittelevalle asiantuntijamyyjälle!Saat samalla Trainers’ Housen maksuttoman uutiskirjeen, joka auttaa sinua johtamaan omaa ja muiden tekemistä parempiin tuloksiin. Uutiskirjeen tilaaminen ei velvoita sinua mihinkään ja voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Missä uusi asiantuntijamyyjä kipuilee?

Jos olet asiantuntija, jolta odotetaan koko ajan enemmän myynnillistä panosta ja yhteistä osallistumista yrityksenne myynnin tekemiseen, niin voi olla pari asiaa, joissa kipuilet.

Yksi on se, että muutos asiantuntijasta myyjäksi ei tapahdu noin vain. Muutos ei tapahdu toteamalla, että ”hei nyt sinä olet myynnillisempi asiantuntija ja osallistut yhteiseen myyntiin!”.

Onnistu roolimuutoksessa nopeammin ja helpommin

Ensimmäinen asia, joka kannattaa varmistaa roolinmuutoksessa on se, että saat tälle aikaa. Monessa yrityksessä yritetään vain lisätä myyntiä, mutta ei muuteta asiantuntijan nykyistä kalenteria. Roolinmuutos on niin sinulle, kuin yrityksen johdollekin sellainen tilanne, jossa täytyy rohkeasti tehdä päätös, että mistä luovutaan. Mitä emme enää tee? Mitä en enää tee?

Toinen asia. Kun saat myynnille omistetun ajan, esimerkiksi 40% viikosta niin jaottele tämä aika niin, että sinulla on vähintään puolen päivän sloteissa myynnilliset vastuut. Tai parhaimmillaan sinulla on viikosta esimerkiksi tiistai ja keskiviikko varattu kokonaan myynnilliselle tekemiselle. Muut päivät viikosta pystyt edelleen toimimaan asiantuntijan roolissa.

Näillä keinoilla roolin muuttaminen onnistuu todennäköisesti vähän nopeammin ja helpommin. Sinun täytyy vain tehdä päätös – mistä tekemisestä luovut?