Video: Hyväkään näytteleminen ei pelasta p*skaa käsikirjoitusta

George Clooneyn neuvotteluoppi

Oletko tullut ajatelleeksi, mitä tarkoittaa käsikirjoitus ja käsikirjoittaminen?

Kun maailmantähti George Clooney oli Suomessa, hän kiteytti osuvasti ”Hyväkään näytteleminen ei pelasta huonoa käsikirjoitusta”.

Mikä on käsikirjoitus?

Aikojen alussa se on sanan mukaisesti ollut käsin kirjoitettua tekstiä papyrukselle. Tekniikka on edistynyt ja käsikirjoitus nykyään on koneella tuotettua tekstiä. Nykyisessä sanastossa käsikirjoittaminen on synonyymi suunnitelmalle.

Mietitään vaikka elokuvan käsikirjoitusta. Aristoteleen runousopin mukaan näytelmässä oli kolme näytöstä – alku, keskikohta ja loppu. Jokainen näytös sisältää esimerkiksi 50-70 kohtausta, jotka ovat hyvin tarkasti mietittyjä. Dialogi ja toiminta, joka synnyttää välttämättömän jännitteen, joka tekee kohtauksesta kiinnostavan.

Ajattele huviksesi, että kohtaukset olisivatkin jotakin, mitä tapahtuu business -neuvotteluissa.

Onkohan koskaan käynyt niin, että sinun heikko valmistautumisesi on kostautunut?

Eli se käsikirjoitus ei ole ollutkaan kunnossa.

Päivän opetus onkin tämä: Hyväkään näytteleminen ei pelasta p*skaa käsikirjoitusta.

Minkälainen käsikirjoittaja sinä olet? Lataa Arton laatima testi ja selvitä

Thomas Carlyle lausui aikoinaan, että “kaiken viisauden alku on tosiasiain tunnustaminen”. Neuvottelutaitoa valmentaessakin on usein arvokasta ensin selvittää, mikä on tämän hetken tilanne.

Arto Heimonen
Arto on Trainers’ Housen toimitusjohtaja, neuvottelutaidon valmentaja ja savolaisin juristi. Arto valmentaa muutosprojektien yhteydessä hallituksia, johtoryhmiä, johtoa, esimiehiä sekä vetää myös strategiaprosesseja. Tutustu Artoon tarkemmin täällä!

Tilaa viikon ensimmäinen ajatus suoraan sähköpostiisi

Se ei ole ihan sama, millä ajatuksella viikkonsa aloittaa, koska se ajatus kulkee mukanasi koko viikon. Annamme sinulle mielellämme yhden hyvän ajatuksen heti viikon alkuun ruokkimaan onnistumisiasi.Saat jatkossa Trainers’ Housen maksuttoman uutiskirjeen, joka auttaa sinua johtamaan omaa ja muiden tekemistä parempiin tuloksiin. Uutiskirjeen tilaaminen ei velvoita sinua mihinkään ja voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.