Video: Minä rakastan vain sinua

Tilaa viikon ensimmäinen ajatus suoraan sähköpostiisi

Se ei ole ihan sama, millä ajatuksella viikkonsa aloittaa, koska se ajatus kulkee mukanasi koko viikon. Annamme sinulle mielellämme yhden hyvän ajatuksen heti viikon alkuun ruokkimaan onnistumisiasi.Saat jatkossa Trainers’ Housen maksuttoman uutiskirjeen, joka auttaa sinua johtamaan omaa ja muiden tekemistä parempiin tuloksiin. Uutiskirjeen tilaaminen ei velvoita sinua mihinkään ja voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Pieni asia, suuri merkitys

Pienillä asioilla saattaa joskus olla todella suuri merkitys. Oletko kuullut sellaisesta parisuhteen elinkaaresta, että mitä on alkuvaiheessa, mitä suhteen kestäessä ja mitä suhteen loppuvaiheessa?

Se menee näin:

Minä rakastan vain sinua.
Minä vain rakastan sinua.
Vain minä rakastan sinua.

Ei ole iso muutos, mutta merkityksessä on valtava ero.

No miten tämä liittyy työelämään?

Viestintä työyhteisössä

Usein kun me työyhteisön sisällä lähetämme toisillemme viestejä, ajattelemme, että ne on vain niitä sisäisiä viestejä. Niiden muotoiluun ei kannata eikä tarvitse käyttää aikaa.

Ajatellaanpa, että kirjoitain hieman huonosti muotoillun viestin. Käytän kuitenkin 1-2 minuuttia aikaa siihen, että luen sen läpi. Katson, että viesti on tulkittavissa ja merkitys kohdallaan.

Ajatellaan toisenlainen tilanne. Lähetän huonosti muotoillun viestin kymmenelle kollegalleni, lukematta sitä itse läpi. He lukevat viestin kahteen kertaan ja miettivät, että mitähän tämä tarkoittaa. Kysyvät ehkä vieruskaverilta. Nousevat ylös ja tulevat kysymään minulta, että mitä tämä tarkoittaa. Pahimmassa tapauksessa se tekeminen, mitä viestin pohjalta pitäisi tehdä, jää tekemättä. Kuluu helposti 5 minuuttia per henkilö ja lähes tunti työyhteisön aikaa.

Eli vaakakupissa on nyt kaksi tilannetta; minulta lähettäjänä 1-2 minuuttia viestin muotoiluun tai lähes tunti työyhteisön aikaa.

Sen lisäksi, että selkeä viestintä tehostaa työyhteisön toimintaa, se myös rakentaa omaa asiantuntijabrändiäsi. Olet se henkilö, joka lähettää fiksusti muotoiltuja viestejä, jotka ovat helposti ymmärrettävissä.

Asiantuntemus asuu yksityiskohdissa.

Ps. Työpäivän päätteeksi kun menet kotiin, muista kertoa, että rakastat vain häntä.

Raija Gynther
Raija on kokenut muutosviestinnän asiantuntija. Tutustu Raijaan tarkemmin täällä!